Spelregels voetbal

Voetbal - zonder overdrijving het populairste sportspel ter wereld. Een groot aantal volwassen mannen en vrouwen, maar ook kinderen van verschillende leeftijden, spelen dit prachtige plezier met de bal, die teamgeest ontwikkelt, kracht, behendigheid en uithoudingsvermogen verbetert en socialisatie bevordert.

De officiële regels van het voetbalspel zijn buitengewoon complex en niet toegankelijk voor elk kind. Desondanks leren kinderen dit spel volgens hun regels te spelen, met alleen basisbegrippen en notaties. Hoe dan ook, deze teamgame blijkt altijd ongebruikelijk interessant, spannend en opwindend te zijn.

In dit artikel brengen we onder uw aandacht de regels van het binnenlands voetbal voor kinderen, waardoor elk kind zal uitvinden welke functie hij vervult en hoe u uw team kunt helpen om deze moeilijke wedstrijd te winnen.

De regels van het voetbalspel voor kinderen

Voor voetbal is een speciaal platform van niet meer dan 30-40 meter lengte en 15-30 meter breedte vereist. Over het gegeven platform wordt een kenmerk getekend dat het in twee helften verdeelt, en aan de zijkanten worden 6 vlaggen geplaatst, waarvan 4 hoekig en 2 gemiddeld.

Aan de uiteinden van de rechthoek worden identieke poorten van 3-4 meter geïnstalleerd of afgebeeld. De officiële versie van het spel bestaat uit 2 helften van 45 minuten, die worden gescheiden door een pauze van 15 minuten. Als juveniele voetbal wordt gespeeld door zeer jonge kinderen, die tijdens deze periode moe kunnen worden, neemt de duur van de rusttijd vaak af tot 15 minuten, terwijl de duur van de pauze slechts 5 minuten is.

Voor de start van het spel zijn alle deelnemers verdeeld in 2 teams, die elk hetzelfde aantal spelers hebben van 4 tot 11, afhankelijk van de afspraken tussen de partijen. De rest van de jongens kunnen tegelijkertijd op de bank zitten en wachten op hun beurt.

Elk teamlid in het voetbal heeft een specifieke functie. In dit geval kunnen de rollen tussen spelers op verschillende manieren worden verdeeld: elk team moet een keeper, een of meer aanvallers en middenvelders en verdedigers hebben. Aan het begin van het spel neemt elke speler zijn plaats in op het veld, op basis van het gekozen arrangement.

In de regel begint het spel met veel. Met zijn hulp wordt bepaald welk team het spel voor het eerst zal starten en welke de poort onafhankelijk zal selecteren. In een andere versie wordt de bal gespeeld door de scheidsrechter en het team komt onmiddellijk in het spel, dat het als eerste heeft weten te behalen.

In ieder geval begint het spel vanuit het midden van het veld, waarbij de aanvoerder van een van de teams of de rechter de bal in het spel invoert. In de toekomst proberen de deelnemers tijdens het spel om hem zo dicht mogelijk bij het doel van zijn tegenstander te brengen en een doelpunt te scoren, evenals de spelers van het "vijandige" team niet toe te staan ​​naar hun helft van het veld.

Volgens de regels is het met de hand spelen in het voetbal door spelers, met uitzondering van de keeper, niet toegestaan. Pass, stop en verdedig de bal in dit spel is alleen toegestaan ​​door de voeten. Door dat te doen, kun je niet elke footboard aan elkaar toevoegen of de andere jongens met je handen weg duwen.

Elke overtreding van de regels in het voetbal onmiddellijk vastgesteld door een rechter of zijn assistent. Afhankelijk van wat er is gebeurd, kan de speler worden gewaarschuwd of uit het veld worden verwijderd. Bovendien kan een team dat de regels heeft geschonden, in het voetbal een vrije trap of een penalty krijgen toegewezen. Punten die worden gescoord voor gescoorde doelpunten als gevolg van dergelijke aanvallen worden door het winnende team geteld op een lijn met andere punten.

In het geval dat, op basis van twee helften, het resultaat van de wedstrijd niet wordt bepaald, volgens de regels, wordt extra tijd toegewezen in het voetbal. Ondertussen, de noodzaak hiervoor ontstaat alleen in het geval dat het spel noodzakelijkerwijs een winnaar moet zijn. In vriendschappelijke wedstrijden is een gelijkspel toegestaan.

We raden je ook aan de regels van het spel in pioneerball te lezen.