Monte Carlo

Een prachtige, luxueuze stadstaat Monaco is altijd al interessant geweest voor toeristen met zijn bezienswaardigheden . Een daarvan is het circuit Circuit de Monaco in het elegante gedeelte van Monte Carlo, dat langs de Franse Rivièra loopt. Deze stadsweg wordt de hoofdroute tijdens de Formule 1. Tijdens racecompetities wordt deze volledig geblokkeerd en worden de lokale bussen uitgesloten van de route.

Natuurlijk, tijdens de kampioenschappen rally-route wordt Monte Carlo het belangrijkste centrum voor toeristen, beroemdheden en atleten. Er zijn contracten en sponsorovereenkomsten met de winnaars van de races. De inwoners van Monaco, die langs de route appartementen hebben, worden echt rijker ten koste van het huren op dit moment. De baan werd het meest populair en waardevol voor de renners, maar ook voor fans van ongelooflijke wedstrijden, omdat alleen het belangrijk is niet voor het kampioenschap tijdens het kampioenschap, maar handigheid en het vermogen om de auto op hoge snelheid te besturen.

Geschiedenis van de baan in Monte Carlo

De rallyroute in Monte Carlo was de hoofdroute sinds de geboorte van Formule 1. Deze vrij gecompliceerde etappe van de competitie besloot om Prince Albert I in 1911 te openen, en in 1929 werd de eerste trainingsrace gehouden. In 1950 werd het rallycircuit in Monte Carlo het verplichte circuit in het wereldkampioenschap Formule 1. De winnaar van de eerste race was Juan-Manuel Fangio. In 1952, tijdens de race, werd de Italiaanse racer Luigi Fagioli tragisch gedood. Hij had geen tijd om te vertragen in de gevaarlijke tunnel van de weg en stortte neer. Na dit incident begon de hele wereld te praten over het gevaar van de route en werd hij uit de Formule 1 verdreven tot 1955. Echter, in 1955 keerde het circuit terug naar de racekalender van het kampioenschap. Vanaf dat moment vonden er nog twee sterfgevallen van racers plaats op het rallyspoor van Monte Carlo, en twee vlogen gewoon door auto's naar de zee, maar dit had geen invloed op de positie van het kampioenschap. De lengte van het circuit veranderde in de loop van de tijd, de laatste configuratie was in 2003 van 3370 m naar 3340 m.

De maximale snelheid van passage van alle stadia werd vastgesteld in 2007. Met een snelheid van 110 km / h liet de Franse rallyraciër Sebastien Loeb verbazingwekkende resultaten zien, de beste in de geschiedenis van Formule 1. Hij reed de baan naar Citroen C4 gedurende 3 uur en 10 minuten, wat een wereldrecord werd.

Grand Prix op de baan in Monte Carlo

Voor beginners en al bekende rijders van de wereld is een overwinning op de baan in Monte Carlo een buitengewoon belangrijke gebeurtenis, omdat het in dit stadium is dat bestuurders hun vermogen om zich aan te passen op de weg en het vermogen om de auto te rijden op snelheid laten zien. Het parcours is erg smal, maar slechts twee auto's kunnen de breedte ingaan in zijn afmetingen, daarom is "om te werken voor inhalen" een hele stomme en gevaarlijke beslissing van elke rijder. Om de langverwachte overwinning in de Formule 1 te behalen, moeten sporters zo nauwkeurig mogelijk de bochten en tunnels doorlopen die zich op het rallypad in Monaco maar liefst 17 bevinden. De weg ziet eruit als een zeer steile serpentine, één verkeerde beweging en de vlucht is onvermijdelijk en misschien zelfs een dodelijke uitkomst.

Voor de coureurs van raceauto's is het heel belangrijk om het juiste rubber te kiezen, want de snelweg van de weg is gevuld met extreme gebieden: nat asfalt, ijs, sneeuw, droge percelen. Deze fasen wisselen elkaar af, dus slecht geselecteerde banden kunnen zich goed gedragen op droog asfalt en kunnen de ijskap helemaal niet aan. Racers proberen zacht rubber te kiezen en veel aandacht te besteden aan het besturen van auto's, aerodynamica en de strategie van de race.

De rallybaan in Monte Carlo zit vol met gevaren die de renners verwachten. De moeilijkste fasen waren de scherpe bochten "haarspeldbochten" en nachttunnels. De gevaarlijkste race van het kampioenschap is de nacht. Voor deze race werden 10 renners geselecteerd, die de beste resultaten toonden tijdens trainingswedstrijden. Nachtwedstrijden sluiten en het laatste circuit van de Formule 1.

Naast het racen raden we ook een bezoek aan de plaatselijke musea aan ( Oceanografisch Museum , het Old Monaco Museum, Automobielmuseum), het Prinselijk Paleis en natuurlijk het Monte Carlo Casino .